ih 055 klein==10

In de periode oktober tot en met mei houden wij iedere maand een bijeenkomst. Dan bespreken wij de door de leden ingestuurde foto’s. Veelal laten wij die bespreking vooraf gaan door een presentatie van een lid. De onderwerpen variëren en kunnen gevonden worden in alle aspecten van natuurfotografie. Dit kan een beeldverslag van een fotoreis zijn, een introductie in compositie, een presentatie over het bouwen van websites of bijvoorbeeld een fotoserie over een diersoort.

Van de ingestuurde foto’s bekijken we verschillende aspecten….. We bespreken o.a. compositie, kleurgebruik, sfeer, zeggingskracht, maar ook belichting en kwaliteit van licht, evenals (on)scherpte. Daarnaast besteden we aandacht aan digitale foto (na)bewerking. Ook de bedoeling van de fotograaf, een opvallend moment of bijzonder diergedrag kunnen onderdeel uitmaken van de bespreking.

In het begin van het nieuwe kalenderjaar houden we traditiegetrouw een avond bijeenkomst met een spreker van buiten. Zijn of haar presentatie wordt voorafgegaan door een gemeenschappelijke maaltijd die bekend staat als ‘het boerenkoolgebeuren’.

De bijeenkomsten worden gehouden op de eerste zaterdag van de maand (van 9:30 tot 12:30) in zalencentrum Centra 71 aan de Heideburen te Heerenveen.

Meer info over VNF-Friesland >

ih 055 klein==22