Rob Blanken heeft twee eervolle vermeldingen gekregen bij de Italiaanse fotowedstrijd Asferico Photo Contest, één van de mooiste natuurfotowedstrijden met ruim 18.000 inzendingen.

De eerste foto (Take off) is een opname van kluten (Recurvirostra avosetta), opvliegend voor een roofvogel. De foto is gemaakt in het buitendijks gebied bij de Waddenzee. Het was rotweer en ik was de enige fotograaf. De kluten zochten de luwte op en kwamen al dichterbij. Het is een geweldig spektakel als 5000 zwartwit getekende kluten het luchtruim kiezen. 

De tweede foto (Victim) is een dubbelopname van een dode ringslang (Natrix natrix). De slang vond ik aan de rand van de weg in een woonwijk in Breukelen. Hij was nog niet lang dood (gebroken wervelkolom) en waarschijnlijk overreden door een fietser. Zo’n prachtig dier, zo nodeloos aan zijn einde gekomen. Ik heb de slang gefotografeerd op de weg. De structuur van het wegoppervlak gaat bijna naadloos over in de huid van de slang wat wordt versterkt door de omzetting naar zwartwit.

Gefeliciteerd Rob met dit mooie resultaat !!!