Expositie en jubileumboek ‘Wonderlijk Friesland in vier seizoenen’ in het:

Museum Heerenveen, Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen.

Aanleiding voor beide activiteiten is het 25-jarig bestaan van de vereniging. Met de expositie van natuurfoto’s en het jubileum boek hopen we ons enthousiasme voor de natuur op de toeschouwer over te brengen. De leden hebben hun beste foto’s van de Friese natuur ingestuurd. In het boek en bij de expositie is het ritme van de natuur aangehouden: de vier seizoenen.

Drie dichters en leden van de Haiku Kring Nederland hebben zich laten inspireren tot het maken van fraaie poëzie en gedichten en haiku’s geschreven bij diverse foto’s. Een boeiende samenwerking van natuurfotografen, haiku-dichters en dichters is het verrassende resultaat!

Naast de foto’s van leden kan men genieten van mooie natuurbeelden op de video. Voor de bezoekers zijn er tips voor het maken van natuurfoto’s. Ook is er de mogelijkheid om in een fototent te ervaren hoe de natuurfotograaf met veel geduld vogels kan fotograferen!

Stichting It Fryske Gea is aanwezig met informatie en heeft ‘voelkisten’ als doe-activiteit voor kinderen ter beschikking gesteld.

Het boek en de expositie zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Friesland.